Do góry

Desery Przepis na:

Rożki szpaka

Rożki szpaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 6064

Dodano:

Odsłon: 40594

Proste w wykonaniu, a radość jedzenia wielka!

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Czemu szpaka? Bo z czereśniami! :) Ugotowałam budyń waniliowy wg przepisu na opakowaniu. Mąż przygotował czereśnie: wydrylował i poprzekrajał na pół. Na kwadraty surowego ciasta francuskiego nakładałam 2 łyżeczki ostydzonego budyniu i 7-8 połówek czereśni. Zakleiłam w trójkąty i piekłam 16 minut w 180 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

taura 08 sierpnia 2011 Yoanno, całe ciasto tnę najpierwwzdłuż na pół , potem do szerokości ciasta zaijam kwadraty. Mają więc 10-12 cm. Jeśli kupujesz ciasto francuskie w biedronce, tak jak ja, to powinno sie zgadzac :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Yoanna 07 sierpnia 2011 Jakie wymiary mają mniej więcej kwadraty które wycinasz?
Będę jutro piec, z rana lecę do biedronki po ciasto francuskie :))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Attaga08 14 lipca 2011 radość z jedzenia, rozkosz dla podniebienia PIĄTKA z +

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 13 lipca 2011 robiłam podobne, tylko zamiast czereśni dodałam brzoskwinie, pyszności :-)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gocha01 12 lipca 2011 Wyobrazam sobie jakie sa przepyszne,budyń+czereśnie+ciasto francuskie to cudowne połączenie,na pewno wypróbuję.Do Ulubionych!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 11 lipca 2011 Z ciasta francuskiego można wymyślać przeróżne dania obiadowe, jak i dania deserowe. Twój ponysł na deser będzie u mnie wykorzystany

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń