Do góry

Desery Przepis na:

Rożki z ciasta francuskiego z jabłkami

Rożki z ciasta francuskiego z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 88 Ocena: 2176

Dodano:

Odsłon: 3673

Pysze rożki z jabłkami w cieście francuskim i lukrem - idealna i szybka przekąska!

Przygotowanie

  1. Jabłka obieramy ze skórki, wycinamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Do pokrojonych jabłek dodajemy 3 łyżki cukru, mąkę, cynamon i sok wyciśnięty z połówki cytryny. Wszystko razem mieszamy,

  2. Ciasto francuskie dzielimy na 12 kwadratów (z dwóch ciast wyjdą 24 rożki). Nakładamy po łyżce przygotowanych wcześniej jabłek na środek każdego kwadracika. Sklejamy przeciwległe rogi i dociskam widelcem. Układamy rożki na blaszce, nakłuwamy i smarujemy roztrzepanym z wodą jajkiem.

  3. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach (termoobieg).

  4. Wystudzone rogaliki można posypać cukrem pudrem. Ewentualnie można zrobić gęsty lukier i polać je. Na lukier potrzebujemy około 3/4 szklanki cukru pudru i kilka łyżek wody.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 29 listopada 2018 Z "francuzem" wszystko smakuje super :) Pyszne rożki, same rozpływają się w ustach :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń