Do góry

Desery Przepis na:

Rożki z ciasta francuskiego z jabłkami i masą krówkową

Rożki z ciasta francuskiego z jabłkami i masą krówkową

Autor:

Przepisów i artykułów: 407 Ocena: 6292

Dodano:

Odsłon: 1442

Warto mieć w pogotowiu ciasto francuskie - nigdy nie wiadomo kiedy najdzie nas ochota na szybką, słodką przekąskę:). Ta jest do zrobienia w kilka chwil, później pozostaje nam tylko czekanie aż rożki się upieką. Nie są przesadnie słodkie, ale zaspokajają apetyty na słodycze. Z podanej porcji wyjdzie nam 6 dużych rożków.

Składniki

  • 1 arkusz ciasta francuskiego
  • 1 jabłko
  • 4 łyżki masy krówkowej, u mnie czekoladowa
  • 1 jajko do smarowania
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jabłka kroimy w drobną kostkę, mieszamy z masą krówkową.

  2. Ciasto francuskie kroimy na 6 dużych kwadratów. Na środek każdego kładziemy przygotowane wcześniej nadzienie. Składamy za przeciwległe rogi kwadratów tak by powstały trójkąty. Każdy z rożków nacinamy nożykiem. Smarujemy rozbełtanym jajkiem.

  3. Pieczemy w temperaturze 220 stopni do zarumienienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń