Do góry

Desery Przepis na:

Rożki z jabłkami

Rożki z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12874

Dodano:

Odsłon: 0

Przepis wart wypróbowania: "Rożki z jabłkami"

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 6 jabłek
  • 2,5 łyżki cukru
  • łyżeczka cynamonu
  • jajko
  • 10 łyżek cukru pudru
  • 5 łyżek gorącej wody
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka obierz ze skórki, pokrój w kostkę, wymieszaj z cukrem i cynamonem. Ciasto rozwiń, pokrój nożem na kwadraty. Na środek każdego kwadratu nałóż porcję jabłek, złóż na pół, formując trójkąt.

  2. Ciastka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, piecz w temperaturze 200°C przez 20 minut, wyjmij, wystudź. Cukier puder rozetrzyj z wodą na jednolity lukier. Polej nim rożki.

  3. CZAS: około 45 minut

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń