Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rożki z jabłkami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 191
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 191
Składniki
Jabłka obierz ze skórki, pokrój w kostkę, wymieszaj z cukrem i cynamonem. Ciasto rozwiń, pokrój nożem na kwadraty. Na środek każdego kwadratu nałóż porcję jabłek, złóż na pół, formując trójkąt.
Ciastka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, piecz w temperaturze 200°C przez 20 minut, wyjmij, wystudź. Cukier puder rozetrzyj z wodą na jednolity lukier. Polej nim rożki.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień