Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rozmarynowe bułeczki, paluchy i precelki z solą"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 136
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 136
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Składniki
Masło stop, przestudź. Rozmaryn opłucz, oderwij igiełki i grubo posiekaj. Wymieszaj je z mąką, drożdżami oraz drobną solą. Wlej mleko i masło. Wbij jajko. Dobrze wyrób. Ciasto przykryj, odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Podziel na 15 porcji. Dłonie oprósz mąką. Uformuj po 5 bułeczek i paluchów. Z reszty ciasta uformuj wałeczki. Końce zawiń do środka, formując precle. Bułki, paluchy i precelki posmaruj żółtkiem rozmieszanym ze śmietaną. Posyp grubą solą. Piecz 20 minut w 200oC.Źródło: Naj