Do góry

Przekąski Przepis na:

Różyczki z salami

Różyczki z salami

Autor:

Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 15877

Dodano:

Odsłon: 14435

Witajcie :) Pewnie już zauważyliście, że bardzo lubię przygotowywać przekąski i desery z wykorzystaniem gotowego ciasta francuskiego. Dzisiaj kolejny pomysł – zrobimy wytrawne różyczki z salami w chrupiącym cieście. Wykonanie jest bardzo proste i szybkie – a efekt niezwykle dekoracyjny.

Składniki

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie salami pokrojonego w cienkie plasterki
  • 1 jajko
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na początek plasterki salami przecinam na pół.

  2. Ciasto rozwijam i tnę wszerz w paski szerokości 2 – 2,5 cm. Połówki plasterków salami układam na każdym pasku ciasta tak, aby wystawały nieco poza ciasto. Następnie paseczek zwijam w ślimaczka.

  3. Różyczki przenoszę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i smaruję rozkłóconym jajkiem. To sprawi, że ciasto ładnie się przyrumieni podczas pieczenia. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piekę 15 – 20 minut.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ANIA82 05 lipca 2016 Czy można je zrobić dzień wcześniej?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dorocin 06 marca 2015 na ile przed przyjęciem można je zrobić? ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kstr54 18 lutego 2015 przepiekne !! napewno zabiore sie za nie !!, pozdrawiam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń