Do góry

Desery Przepis na:

Rumowe bombki w kokosie

Rumowe bombki w kokosie

Autor: szefowa-kuchni

Przepisów i artykułów: 245 Ocena: 2969

Dodano: 07.12.2017

Odsłon: 731

Świąteczne bombki - pralinki, o wyraźnym smaku rumu:). Lekko słodkie i mocno alkoholowe, szybka słodka przekąska dla osób, które nie mają piekarnika lub się z nim nie lubią:). Możemy dodać więcej cukru, jeśli herbatniki okażą się mało słodkie.

Składniki

  • 300g herbatników
  • 1/4 szklanki rumu
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1/4 kostka masła
  • 2 łyżeczki kakao
  • wiórki kokosowe
5-6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Herbatniki kruszymy drobno za pomocą wałka.

  2. Wszystkie składniki zagniatamy ręką (masło powinno mieć temperaturę pokojową), formujemy małe kulki, każdą z nich obtaczamy w kokosie, umieszczamy w małych papilotkach.

  3. Chłodzimy w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń