Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rurki cukiniowe faszerowane mięsem mielonym"
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 19
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 134
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 209
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 19
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 134
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 209
Składniki
Mięso mielone włóż do miski. Dodaj 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę, sól, pieprz oraz indyjską przyprawę garam masala.
Cukinie umyj, osusz i pokrój na kawałki o grubości około 5 cm. Wydrąż z nich miąższ przy pomocy małej łyżeczki.
Powstałe rurki napełnij przygotowaną masą mięsną, po czym ułóż je na aluminiowej tacce wysmarowanej oliwą.
Posyp danie ziołami i wstaw na około 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 190°C.
Czas: 30 min, 1 porcja = 220 kcalŹródło: Kurier TV