Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba maślana z sałatką

Ryba maślana z sałatką

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 34

Dodano:

Odsłon: 1217

Proste i smaczne danie z ryby, doskonale sprawdzi się z ziemniakami lub makaronem jako obiad dla całej rodziny

Składniki

  • ryba maślana (filety), 1 kg
  • cytryna, 1/2
  • mąka, do obtoczenia
  • olej, do smażenia
  • sól, cukier, pieprz, zioła prowansalskie
  • sałata masłowa, 1 główka
  • pomidory, 4-6
  • ogórek świeży, 1/2
  • kapary, 1 mały słoik
  • cebula, 1
  • sól, cukier, pieprz, Vegeta zimowa (z koperkiem)
  • oliwa z oliwek
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę podzielić na dzwonki, skropić sokiem z cytryny, natrzeć przyprawami, odstawić do lodówki na 2 godziny

  2. powyjęciu obtoczyc w mące i usmażyć na złoto

  3. Sałatka: sałatę masłową umyć i porwać, pomidory pokroić na ósemki, ogórka w talarki, cebulę w kostkę, dodać kapary i polać oliwą z przyprawami, Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń