Do góry

Przekąski Przepis na:

Ryba po grecku

Ryba po grecku

Autor:

Przepisów i artykułów: 182 Ocena: 4642

Dodano:

Odsłon: 10850

Przepis dostałam od mamy.

Składniki

  • 1 kg dowolnej ryby (u mnie mintaj)
  • 5 marchewek
  • 3 pietruszki
  • 1 mały seler
  • 4 cebule
  • 1/2 szkl. oleju
  • mały koncentrat pomidorowy w puszce
  • sól, pieprz
  • szczypta cukru
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • bulion warzywny
  • jajko
  • bułka tarta
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Rybę obtoczyć w jajku, bułce i usmażyć na rumiano. Ułożyć na półmiskach.
    Warzywa zetrzeć na grubej tarce, cebulę pokroić w kostkę. Warzywa przełożyć do rondla, podlać woda i ugotować na półmiękko. Wlać olej i jeszcze dusić. Dodać wszystkie przyprawy, koncentrat, bulion i zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Gorące warzywa wyłożyć na rybę. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń