Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba pod chrupiącą panierką

Ryba pod chrupiącą panierką

Autor: Espanol2011

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 62

Dodano: 15.11.2011

Odsłon: 13459

Sposób na rybę z hiszpańskim akcentem.

Składniki

  • filety z ryby(sandacz, pstrąg), 4 szt.
  • Bułka tarta, 150 g
  • czosnek pieczony, 2 ząbki
  • pomidory suszone, 80 g
  • hiszpańskie czarne oliwki, 80 g
  • pomidory, 6 szt.
  • hiszpańska oliwa z oliwek, kilka łyżek
  • Sól, pieprz biały, szczypta
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety rybne delikatnie doprawiamy solą i pieprzem. Układamy na naoliwionej blaszce skórą do blaszki. Bułkę tartą mieszamy z pokrojonymi drobno suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami, czosnkiem. Dla lepszego połączenia wszystkiego w całość dodajemy trochę oliwy z oliwek. Na koniec dodajemy posiekaną świeżą bazylię.

  2. Powstałą masę wykładamy na filety rybne i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni na około 15 minut. Chrupiącą rybę podajemy na plastrach pomidorów. Przed podaniem lekko skrapiamy hiszpańską oliwą z oliwek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosynka 10 lutego 2013 Fajny przepis, zaberam do ulubionych. 55555!!!!!!

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewe_7 29 listopada 2011 Robiłam ostatnio, bo dostałam wielkiego sandacza. Nie wyszło może aż tak chrupiące, ale ogólnie bardzo bardzo dobre :) POLECAM!!!

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń