Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w cieście naleśnikowym

Dania główne

Autor: kasia-p

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 2719

Dodano: 08.01.2017

Odsłon: 4391

Najlepsza do potrawy jest ryba bez ości(tołpyga, dorsz, mintaj,tilapia)

Składniki

  • ryba 1kg
  • masło 3 łyżki
  • cebula duża 1 szt
  • marchewka 2 sztuki
  • czosnek 5 ząbków
  • mąka 1 szklanka(do ciasta)
  • jajka 2 sztuki(do ciasta)
  • masło stopione 1 łyżka(do ciasta)
  • woda 1 szklanka(do ciasta)
  • przyprawa do ryby
  • pieprz cytrynowy
  • margaryna do natłuszczenia naczynia
  • sól, pieprz
> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Zeszklić na maśle. Lekko posolić.

  2. Marchewki zetrzeć na drobnych oczkach. Dodać do cebuli i czosnku. Dodać trochę soli i pieprzu. Podsmażyć.

  3. Rybę ugotować w lekko osolonej wodzie. Potem przyprawić ją przyprawą do ryby i pieprzem cytrynowym.

  4. Do przysmażonych warzyw dodać rybę. Chwilę dusić, dokładnie wymieszać.

  5. Przełożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia.

  6. Zrobić gęste ciasto naleśnikowe. Wlać wszystko do naczynia.

  7. Zapiekać ok.20 min w piekarniku nagrzanym 180st. Podawać na gorąco najlepiej z pikantnymi surówkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń