Do góry

Przekąski Przepis na:

Ryba w cieście naleśnikowym

Ryba w cieście naleśnikowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 91

Dodano:

Odsłon: 8329

Coś wspaniałego:))Mój teść przepada za tą rybką!!!

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Robimy ciasto naleśnikowe i obtaczamy w nim kawałki rybki wcześniej posolonej i popieprzonej i pieczemy

  2. Cebulę kroimy w talarki i smażymy

  3. ogórki i paprykę kroimy w paski

  4. Zalewę gotujemy chwilkę

  5. Układamy warstwami :ryba,cebula,ogórki,papryka i każdą warstwę zalewamy ciepłą zalewą

  6. Rybka najlepiej smakuje następnego dnia

  7. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kamelcia 19 lipca 2011 A co do nazwy to ta ryba występuje pod paroma nazwami,ale myśle że nie to jest najważniejsze tylko liczy sie przede wszystkim smak,wygląd i praca,pozdrawiam wszystkich:))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kamelcia 19 lipca 2011 Oj użyłam złego słowa "rybkę smażymy na patelni:)) a ciasto nie rozlewa się po patelni,bynajmniej jak u mnie a robię rybę bardzo często,dziękuje za komentarze i gorąco polecam:))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

JUSTYSIA24 19 lipca 2011 JAK JUŻ KTOŚ NAPISAŁ PONIŻEJ TO JEST RYBA PO JAPOŃSKU!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 19 lipca 2011 Tę rybę w surowym cieście naleśnikowym wkłada się do piekarnika? Bo rozumiem, że pieczenie to nie smażenie.
Spróbuję, ale wydaje mi się, że zanim to ciasto zakrzepnie pod wpływem temperatury rozleje się po brytfance i stworzy grubego naleśnika.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

RENIA730 19 lipca 2011 Pyszne - moje smaki, ale ja bym tę rybę SMAŻYŁA a nie PIEKŁA

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 19 lipca 2011 To mi przypomina "rybę po japońsku"...:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń