Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryba w galarecie z kolorową papryką"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Składniki
Paprykę piecz 30 minut w temp. 200°C. Włóż do garnka, przykryj, ostudź, zdejmij skórkę, pokrój. Rybę spraw, pokrój. Warzywa, przyprawy, głowę, ogon i płetwy ryby zalej 1,5 l wody, gotuj 30 minut. Odcedź.
Żelatynę rozpuść. Do odcedzonego wywaru włóż kawałki ryby, gotuj 15 minut. Wystudź. Dodaj żelatynę. W formie układaj rybę i paprykę, posyp natką, przypraw. Zalej wywarem, odstaw do wystudzenia. Podawaj z sałatą.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień