Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w różowym cieście

Ryba w różowym cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 187 Ocena: 3014

Dodano:

Odsłon: 672

Z zasmażaną botwiną, ziemniakami i pomidorami w śmietanie

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ryba smażona w cieście sama się robi, tym razem postanowiłam coś zmienić.
    Do ciasta dodałam różowej wody z pod botwiny, można użyć soku z buraka, zakwasu buraczanego, lub zetrzeć buraka na tarce i zalać go wrzątkiem i odcisnąć.

  2. Do rozmieszanego ciasta z dodatkiem soli i pieprzu dodałam koperek.

  3. Filety przekroiłam na pół i zanurzyłam je w cieście i usmażyłam na rumiano z każdej strony.

  4. Podałam z młodymi ziemniakami, pomidorami z cebulą w śmietanie i zasmażaną botwiną.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń