Do góry

Przekąski Przepis na:

Ryba w szuwarach

Ryba w szuwarach

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 6

Dodano:

Odsłon: 2473

Smaczne i nie drogie danie a co najważniejsze łatwe w przygotowaniu:)Można je podawać jako przystawkę. Polecam są bardzo pyszne, moja rodzina uwielbia to danie. SMACZNEGO!!!!!!

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. rybę kroimy w małe kawałki, solimy i pieprzymy z obu stron, obtaczamy w jajku i bułce tartej. smażymy.Paprykę, ogórki i cebulę drobno kroimy w kosteczkę.

  2. Szuwary: do niewielkiego garnka wlewamy wodę i oliwę,gotujemy na małym ogniu a następnie dodajemy cebule,ogórki,paprykę cały czas mieszając.dodajemy ketchup,cukier,ocet,ziele angielskie,liście laurowe mieszamy i gotujemy jeszcze 5 minut na małym ogniu mieszając co chwilę.Gdy już usmażymy rybę, wykładamy na małe półmiski i zalewamy gorącymi szuwarami i odstawiamy na 10 minut,aby nasiąkły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ala40 24 stycznia 2011 Zgadzam się jest bardo dobra,też ją robię,tylko w większym naczyniu układam warstwowo ryba,warzywa,ryba,warzywa i zalewam gorącą zalewą,polecam jest super

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń