Do góry

Przekąski Przepis na:

Ryba w zalewie.

Ryba w zalewie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 7902

Dodano:

Odsłon: 18648

Ten przepis mam od siostry, bardzo nam posmakował.

Składniki

  • filety rybne ok. pół kilograma
  • ciasto naleśnikowe: 2 jajka
  • szklanka mąki
  • sól, pieprz
  • zalewa: 5 szklanek wody
  • 1 szklanka octu 10 %
  • 5 łyżek cukru
  • 2 łyżki soli
  • 2 główki cebuli
  • olej do smażenia
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filety rybne jak mamy zamarznięte to rozmrażamy, lekko solimy.
    W naczyniu mieszamy jajka, mleko i mąkę oraz sól i pieprz na gęste ciasto naleśnikowe.
    Kawałki ryby, u mnie tym razem mintaj, obtaczamy w cieście i smażymy na oleju na złoty kolor.

  2. Na zalewę gotujemy wodę z octem, cukrem i solą.
    Cebulę kroimy w piórka.
    W większej salaterce układamy rybę na przemian z cebulą, zalewamy wystudzoną zalewą, przykrywamy i odstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki by dobrze smaki przeszły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń