Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba zapiekana

Ryba zapiekana

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12881

Dodano:

Odsłon: 28

Smaczny pomysł na "Ryba zapiekana"

Składniki

  • SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB 50 dag filetu z ryby
  • 2 cebule
  • 15 dag marchewki
  • 15 dag pietruszki
  • 5 dag selera
  • 5 dag sera żółtego
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • łyżeczka przecieru pomidorowego
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 4 łyżki oliwy
  • papryka ostra w proszku
  • przyprawa do ryb
  • olej
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę pokroić, wymieszać z przyprawą do ryb, obtoczyć w mące i usmażyć z obu stron.

  2. Marchewkę, pietruszkę, seler obrać, zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić. Warzywa dusić na oliwie. Dodać przyprawy i przecier pomidorowy.

  3. Do naczynia żaroodpornego przełożyć połowę warzyw, rybę, na wierzch warzywa. Zapiekać 15 minut. Posypać tartym serem. Chwilę zapiekać.

  4. CZAS: około godziny

  5. Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wielka księga specjałów siostry Anastazji”

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń