Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba zapiekana pod ziemniaczanym puree

Ryba zapiekana pod ziemniaczanym puree

Autor:

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 576

Dodano:

Odsłon: 213

Ryba w zupełnie innym wydaniu

Składniki

  • filet z białej ryby 450 g
  • ziemniaki 300 g
  • masło 1 łyżka
  • czosnek 2 ząbki
  • koperek
  • ser żółty 100 g
  • sól, pieprz
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotować. Filet rybny przyprawić, obtoczyć w mące i delikatnie podsmażyć na bardzo małej ilości tłuszczu, chodzi o to aby pozbyć się z ryby wody. Ziemniaki tłuczemy na puree z masłem i rozgniecionym czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem(możemy dodać kurkumę dla ładnego wyglądu) na koniec dodajemy posiekany koperek. Rybę układamy w wysmarowanym masłem naczyniu do zapiekania. Na rybie układamy warstwę puree. Na wierzch ścieramy ser (ilość wedle uznania).Zapiekamy w 180 stopniach przez około 20-25 minut.

    Porcja dla przynajmniej dwóch osób- całość dania 1014 Kcal
    jedna porcja 507 Kcal

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń