Do góry

Przekąski Przepis na:

Rybka po grecku

Rybka po grecku

Autor: POMPOLINA

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3247

Dodano: 15.11.2010

Odsłon: 15518

znakomita na obiad jak i na przyjecie jako przystawka:).

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. filety rybne przyprawić sola. Zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w mące połaczonej z bułka tarta. Filety upiec na złoty kolor na oleju.

  2. Do garnka wlać odrobine oleju i smażyć na nim marchew, pietruszkę i seler starte na grubej tarce.

  3. cebulke podsmazyć na patelni.

  4. gdy warzywa beda juz miekkie dodać do nich cebulkę przecier pomidorowy, liść laurowy i ziele angielskie. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Poddusić jeszcze kilka minut by smaki sie przegryzły.

  5. Na pólmisku ułozyć trochę warzyw na to rybkę, potem znowu warzywka. Konmczymy warstwą warzyw.

  6. wstawiamy do lodowki. Najlepiej smakuje na drugi dzien:)

  7. SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kmagg 30 października 2012 rybka - PIERWSZA KLASA :) zrobiłam na obiad i okazało się, że takie pyszności trzeba robić z podwójnych porcji bo każdy chciał dokładkę :)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

POMPOLINA 13 grudnia 2010 ja fileta kroje na kawałki jeszcze przed usmazeniem:)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agolinka2010 11 grudnia 2010 Chciałabym takie danie zrobić na Wigilię. W związku z tym mam pytanko: Czy ten filet rybny ma byc w całości czy można go pokroić na kawałeczki?

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagodka213 19 listopada 2010 Jest pyszna i na ciepło i na zimno. Mniam...

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń