Do góry

Dania główne Przepis na:

Rybka w ziołowej panierce

Rybka w ziołowej panierce

Autor: POMPOLINA

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3246

Dodano: 15.11.2010

Odsłon: 4570

po co kupować sztuczne przyprawy do ryb z glutaminianem sodu skoro jest tyle pysznych ziół, które poprawia smak rybki......

Składniki

  • filety rybne (jakie kto lubi)
  • Bułka tarta
  • maka
  • zmielone ziarna gorczycy
  • imbir
  • zmielony kminek
  • suszona pietruszka
  • suszona bazylia
  • suszone oregano
  • sól
  • pieprz
  • czaber
  • koperek suszony
  • olej do smażenia rybki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. filety opłukać i lekko posolić.

  2. PANIERKA: Mąkę połaczyć z bułką tartą w proporcji poł na pół. Dodać do tego wszystkie zioła. Każdego po troszku I dokładnie wymieszać.

  3. Rybke zamoczyć w jajku a potem obtoczyć w panierce.

  4. Smażyć rybe na dobrze rozgrzanym oleju.

  5. SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń