Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po wegetariańsku. Ryż smażony z jajkiem i warzywami. Całość okraszona orientalną nutą.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326436
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12085
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16851
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5501
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326436
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12085
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16851
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5501
Składniki
Na średnim ogniu rozgrzewamy głęboką patelnię. Po czym poznać, że jest solidnie rozgrzana? Skropić powierzchnię wodą. Jeśli woda momentalnie zaczyna się gotować - jest idealnie. Dolewamy trochę oliwy i wrzucamy obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę. Smażymy przez 3 minuty, mieszając drewnianą łyżką.
Dodajemy posiekaną cebulę dymkę razem z pędem. Całość smażymy na małym ogniu, delikatnie mieszając.
W naczyniu rozbijamy jajko i mieszamy je z solą, pieprzem i sosem sojowym. Należy uważać, gdyż sos sojowy jest z reguły bardzo słony.
Robimy przestrzeń na patelni pod smażenie jajka. Dolewamy więcej oleju jeśli jest taka potrzeba. Wlewamy jajeczną miksturę. Jajko powinno delikatnie się ściąć, następnie dodajemy ryż i całość równomiernie, delikatnie mieszamy, aż jajko zostanie 'wchłonięte' w ryż. Smacznego.