Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryż z boczkiem i szparagami

Ryż z boczkiem i szparagami

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4684

Dodano:

Odsłon: 2754

Polecam to danie każdemu, kto bardzo lubi szparagi...;)

Składniki

  • szparagi białe 400 g
  • ryż 150 g
  • jaja 3 szt
  • boczek wędzony 300 g
  • cebula 1 szt
  • czosnek 1 ząbek
  • kucharek do smaku
  • zioła prowansalskie do smaku
  • szczypiorek do posypania
  • masło 1 łyżka
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na maśle zeszklić cebulę i czosnek pokrojone w kostkę. Dodać pokrojony wędzony boczek,. smażyć przez kilka minut. Ryż ugotować we wrzącej, osolonej wodzie. Do boczku dodać obrane i pokrojone szparagi, wymieszać.

  2. Jaja roztrzepać i wymieszać z przyprawami. Ryż z dodatkami zalać jajami i całość delikatnie mieszać do czasu, aż jaja się zetną. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 stycznia Jak ze szparagami, to biorę w ciemno ;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń