Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryż z budyniem"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 115
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 66
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 115
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 66
Składniki
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój na kawałki. Podlej niewielką ilością wody i upraż. Dodaj miodu do smaku oraz szczyptę cynamonu.
Herbatniki zmiksuj. Ryż oraz budyń przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
Do pucharków rozkładaj warstwami: trochę herbatników, ryżu, zimnych jabłek, budyniu. Wstaw do lodówki, aby deser zastygł.
Przed podaniem udekoruj kawałkami herbatników, serduszkami, kuleczkami, jabłkami.
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Takie jest życie