Do góry

Przekąski Przepis na:

Sajgonki po polsku

Sajgonki po polsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 1972 Ocena: 44802

Dodano:

Odsłon: 10358

Pyszne polskie smaki zamknięte w chrupiącym papierze ryżowym.

Składniki

  • opakowanie papieru ryżowego
  • garść kapusty kiszonej
  • liść laurowy
  • 50 g kaszy gryczanej
  • 50 g boczku surowego wędzonego
  • mała cebula
  • sól ,pieprz
  • maggi
  • olej do smażenia
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę gotujemy do miękkości razem z liściem laurowym. Osączamy i drobno siekamy. W tym czasie gotujemy kaszę i smażymy na suchej patelni pokrojony w kostkę boczek z posiekaną cebulą. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i maggi.
    Na papier ryżowy (lekko namoczony wodą) układamy farsz (po łyżce) i zawijamy podobnie jak krokiety. Smażymy na głębokim oleju.
    Podajemy z sosem grzybowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 21 sierpnia 2014 na pewno pyszne. do wyprobowania!!! super improwizujesz :-))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 13 sierpnia 2014 Bardzo lubię sajgonki.W Twojej wersji jeszcze nie jadłam. Odpowiedzi: 2 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 11 sierpnia 2014 pyszne, w polskiej wersji jeszcze nie próbowałam :-)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 11 sierpnia 2014 Wyśmienite sajgonki w polskim klimacie :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń