Do góry

Dania główne Przepis na:

Sakiewki naleśnikowe ze szpinakiem i jajkiem

Sakiewki naleśnikowe ze szpinakiem i jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 0

Wypróbowany przepis na "Sakiewki naleśnikowe ze szpinakiem i jajkiem"

Składniki

  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 jajek
  • sól
  • pieprz
  • olej. Naleśniki: dwie szklanki mleka
  • pół szklanki wody gazowanej
  • jajko
  • 3 łyżki oleju
  • mąka
  • liście pora do związania
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Farsz: cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj szpinak, duś do miękkości. Wbij jedno jajko, wymieszaj, przypraw. Pozostałe jajka ugotuj na twardo. Obierz, przekrój na pół.

  2. Naleśniki: mleko zmiksuj z gazowaną wodą, olejem, jajkiem i taką ilością mąki, by powstało gęste ciasto. Usmaż cienkie naleśniki. Na każdym ułóż połówkę jajka i szpinak, brzegi podnieś do góry, zwiąż liściem pora.

  3. Czas przygotowania: 45 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 2,50 zł.

  4. Przepis przysłała Katarzyna Toczek-Gierula z Rzeszowa.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń