Do góry

Dania główne Przepis na:

Sakiewki schabowe siostry Anastazji

Sakiewki schabowe siostry Anastazji

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 130

Przepis wart wypróbowania: "Sakiewki schabowe siostry Anastazji"

Składniki

  • 8 kotletów schabowych bez kości
  • 30 dag pieczarek
  • pół czerwonej papryki
  • cebula
  • olej
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso doprawić i rozbić cienko. Pieczarki, paprykę, cebulę pokroić, udusić na tłuszczu, dodać przecier pomidorowy i doprawić. Farsz układać na środku płatów mięsa, zwinąć w kształt sakiewek i mocno związać nitką.

  2. Ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem i piec, podlewając powstałym sosem. Po upieczeniu i wystygnięciu usunąć nitki. Przed podaniem podgrzać mięso i polać sosem z pieczenia.

  3. CZAS: około 40 minut

  4. Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „183 nowe przepisy siostry Anastazji”

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń