Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące sakiewki z naleśników zatopione w pysznym pomidorowo serowym sosie. Można się zajadać bo są naprawdę dobre. Niby nic wielkiego a wyszło fajne połączenie. Proste, każdy sobie poradzi bo przecież nie ma nic prostszego od naleśników.
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52114
Polecam.
Odsłon: 326
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 255
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2492
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52114
Polecam.
Odsłon: 326
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 255
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2492
Składniki
Do wysokiego pojemnika przekładam składniki na naleśniki i miksuję blenderem. Naleśniki smażę na odrobinie oleju. Pierś z kurczaka, obraną cebula i czosnek mielę maszynką do mięsa. Por kroję i przesmażam na oleju. Dodaję mięso i dalej przesmażam. Doprawiam solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka. Na każdym naleśniku układam dwie łyżki farszu. Formuje sakiewki i spinam wykałaczką. Sos: Przecier przelewam do garnka i na wolnym ogniu przesmażam aż się zredukuje i zrobi gęsty. Na końcu dodaję fromage, pieprz. Nie solę bo serek jest słony. do naczynia do zapiekania wlewam sos, układam sakiewki i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni na 25 minut. Przed końcem posypuję serem . Przed podaniem dodaję bazylię świeżą.