Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sakiewki z farszem ryżowym"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
Składniki
Ryż umyć na sitku, osuszyć. Marchewki obrać, pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W rondlu rozgrzać lekko masło, wrzucić posiekaną drobno cebulę, zeszklić często mieszając. Dodać marchewkę, a następnie ryż. Chwilę smażyć mieszając i zalać gorącym bulionem.
Gotować, aż ryż wchłonie całość bulionu. Przestudzić, połączyć z jajkami, doprawić. Liście kapusty sparzyć na sitku, skroić grubsze nerwy. Na liście nakładać porcje ryżu i zawijać sakiewki. Związać sparzonym przeciętym wzdłuż liściem pora.
Sakiewki układać w garnku, zalać osolonym wrzątkiem do pokrycia powierzchni, gotować pod przykryciem ok. 20 minut.
Sakiewki serwować z gęstym sosem pomidorowym przygotowanym na bazie koncentartu lub sosem pieczarkowym.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium