Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idelna kompozycja mojej mamy.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 75
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 75
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 153
Składniki
Żeby jaja miały idealny kolor trzeba je włożyć do zimnej wody i od zagotowania, trzymać je 8 minut a potem wylać wodę. Idealny brokuł wkłada się do wrzącej osolonej wody, gotuje 5 minut i wyłącza ogień. Po kolejnych 5 minutach powinien być już dobry, jeśli jest zbyt zwarty to można go zostawić jeszcze na kilka minut. Brokuła podzieliłam na różyczki, można użyć też obranego głąba. Jaja pokroiłam w grubą kostkę. jeszcze musztarda, majonez- może być też śmietana kwaśna. Sól i pieprz wedle upodobania i 1 ząbek przeciśniętego czosnku. W wersji z gośćmi lub do pracy polecam suszony czosnek, lub pastę czosnkową.
Przepis robił furorę w latach 90- tych. Smacznego :)