Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka francuska na ciepło :)

Sałatka francuska na ciepło :)

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 1677

Dodano:

Odsłon: 15456

Pyszna sałatka na ciepło - idealna na podwieczorek.

Składniki

  • mieszanka ulubionych sałat
  • boczek, kilka plastrów
  • cebula, ćwiartka
  • jajko
  • sos winegret: łyżka oliwy z oliwek, łyżeczka musztardy dijon, kilka kropli soku z cytryny, kilka kropli octu winnego,
  • sól, pieprz do smaku
  • łyżka octu
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Boczek pokroić w kosteczkę, cebulkę w piórka, usmażyć na patelni na złoty kolor.

  2. Sałatę porwać, wsypać do miseczki, polać wcześniej przygotownaym sosem winegret.

  3. W garnku zagotować wode z łyżką octu, ostrożnie wbić jajko, gotować 2-3 minuty. Wyjąć .Sałatę posypać przysmażonym boczkiem i cebulką, na wierzch położyć delikatnie jajko w koszulce. Posolić i popieprzyć wierzch jajka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 26 marca 2010 Bardzo ładnie i elegancko się prezentuje :)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń