Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka makaronowo-warzywna.

Sałatka makaronowo-warzywna.

Autor: Befado

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 237

Dodano: 06.01.2017

Odsłon: 1073

Sałatki makaronowe czasem robię na obiad do schabowego.

Składniki

  • 120 g.makaronu w kształcie ryżu(typu orzo)
  • 1/2 papryki czerwonej
  • mała puszka kukurydzy
  • około 10 centymetrów zielonego ogórka
  • 2-3 łyżek majonezu
  • łyżka gęsej śmietany
  • pieprz
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Makaron wsypujemy do osolonego wrzątku i gotujemy al dente.Przelewamy zimną wodą i studzimy.
    Z nieobranego ogórka usuwamy środek z nasionami,miąższ kroimy z papryką w drobną kostkę.

  2. W misce mieszamy makaron z papryką,ogórkiem i kukurydzą.Dodajemy majonez i śmietanę.Doprawiamy solą i pieprzem.Dokładnie mieszamy.

  3. Sałatkę przykrywamy folią i wkładamy na 2-3 godzin do lodówki,by smaki się przegryzły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń