Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Raita pochodzi z Indii. To Indyjska wersja mizerii. Bardzo świeża i chłodząca. Po dodaniu większej ilości jogurtu i rozdrobnieniu ogórka otrzymamy sos-dip jogurtowy. Niecodzienny smak, pokochacie tę sałatkę.
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 8
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1038
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 378
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3523
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 136
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 8
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1038
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 378
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3523
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 136
Składniki
Gorczycę lekko prażymy na suchej patelni. Ogórek i cebulę kroimy w cienkie plasterki, zasypujemy 1 łyżeczką soli, odstawiamy. Po kilkunastu minutach warzywa przekładamy na sitko, krótko płuczemy i dobrze odciskamy z nadmiaru wody. Do ogórka ścieramy czosnek, dodajemy posiekany koperek i jogurt, mieszamy. Doprawiamy sokiem z cytryny, pieprzem i ew, solą. Całość posypujemy prażoną gorczycą.