Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja osobiście mogłabym ją jeść codziennie...pierwszy raz jak ją zrobiłam na komunię mojego brata to było danie,które pierwsze zniknęło całkowicie ze stołu :)
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 490
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 101
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 168
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 490
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 101
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 168
Składniki
Pierś kurczaka oczyszczamy,usuwamy zbedne blonki,kawalki tluszczu.Nastepnie kroimy w kosteczke i wrzucamy na patelnie na niewielka ilosc rozgrzanego oleju.Podsmazamy na malym ogniu.Paprykę oczyszczamy,kroimi w krotkie paseczki.Cebulę obieramy i kroimy w mala kosteczkę.Otwieramy puszki z kukurydza,groszkiem i fasola.Odsączamy z wody i wsypujemy zawartości na patelnię. Dodajemy takze papryki i cebule.Wszystko podsmazamy pare minut do miękkosci.Nastpenie wyciskamy calą tubę keczupu i z nim także jeszcze chwile podsmazamy na malutkim ogniu.Gorącą salatkę odstawiamy do ostygnięcia a gdy juz bedzie miala pokojowa temp wkladamy w misce do lodówki.Tam powinna stac cala noc,aby sie "przegryzla" tzn aby miala bardziej intensywny smak od keczupu,gdyz nie dodajemy zadnych przypraw.Na drugi dzien mozna wcinac :) Smacznego!!!