Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka porowo-jajeczna

Sałatka porowo-jajeczna

Autor:

Przepisów i artykułów: 335 Ocena: 9082

Dodano:

Odsłon: 1909

Sałatka która jest obowiązkowa na moim świątecznym stole.

Składniki

  • 2 duże pory
  • 10 ugotowanych na twardo jajek
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 słoik korniszonów
  • 1 mały słoiczek majonezu
  • sól i pieprz
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pory oczyszczamy i przekrawamy wzdłuż na pół,a potem kroimy w cieniutkie paseczki. Pokrojone pory parzymy przez około 2-3 minut we wrzącej wodzie, a następnie dokładnie hartujemy zimną woda i odstawiamy do odcieknięcia z nadmiaru wody. Sparzonego i odcedzonego pora przekładamy do miski i dodajemy pokrojone w kostkę ugotowane jajka, pokrojone w kostkę korniszony, odcedzony groszek i kukurydzę oraz majonez.

  2. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 29 marca Do takiej nie trzeba mnie przekonywać ;) Trzeba zabrać sztućce ;) Ale jeszcze palce są ;) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń