Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka śródziemnomorska

Sałatka śródziemnomorska

Autor: MeTiS

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 8

Dodano: 10.07.2012

Odsłon: 1936

Smaczna, orginalna i wykwintna... Robi wrazenie wygladem i smakiem oraz egzotyka, ktora nieco ozywia stół :)

Składniki

  • 2 male opakowania krewetek gotowych do spożycia
  • sałata, wg uznania
  • czerwony grejfrut, 1/2 szt
  • awokado, 1/2 szt
  • sezam oraz oliwa, wg uznania
  • wg uznania mozna dodac "vinegar balsamiqe"
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sałate umyć i osuszyć, ulożyć na talerzykach. Obrac grejfrut z skórki i wylożyć tyko miasz. Obrać awokado i pokroić w paski ułożyć na talerzykach. Do każdego talerzyka dodać krewetek wg uznania.

  2. Oliwe z sezamem wymieszać i polać składniki wcześniej wymienione. Można również dodać octu wg uznania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń