Do góry

Przetwory Przepis na:

Sałatka warstwowa na zimę

Sałatka warstwowa na zimę

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7018

Dodano: 04.08.2010

Odsłon: 50761

c.d. ciężkiej ale "prze-twórczej" pracy

Składniki

  • 2 kg twardych pomidorów
  • 2 kg ogórków gruntowych
  • 1 kg cebuli
  • sól, pieprz,bazylia - do smaku
  • Zalewa:
  • 3 szkl. wody
  • 1/2 szkl. octu 10%
  • 1 łyżka cukru
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w półplasterki i zblanszować 2 min. Ogórka pokroić w plasterki. pomidora w plastry (grube).

  2. W słoiku układać na przemian pomidory, ogórki,cebulę przesypując solą , pieprzem i bazylią (doprawiać do smaku) lekko ubijając warzywa. Zostawić ok 1,5 cm wolnego miejsca od góry, zalać przestudzona zalewą prawie do pełna.

  3. Pasteryzować ok.10 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

nowalijka 08 sierpnia 2010 Ale fajne kolorowe, ślicznie to wygląda, muszę wypróbować po wakacjach na pewno zrobię, do ulubionych.:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 04 sierpnia 2010 Super,z Twoimi przetworami można by rzec: "...my się zimy nie boimy"...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kaska1 04 sierpnia 2010 Masz calkowita racje annawk. A tak wogole masz super przepisy. Wszystkie!!!!!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 04 sierpnia 2010 ten czas opłaci się zimą... tylko odręcasz słoiczek a tam- kopalnia kulinarnych skarbów :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 04 sierpnia 2010 podziwiam Cię za ten czas spędzony przy zaprawach :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń