Do góry

Przetwory Przepis na:

Sałatka warzywna z jabłkami do słoików

Sałatka warzywna z jabłkami do słoików

Autor:

Przepisów i artykułów: 2044 Ocena: 10855

Dodano:

Odsłon: 872

Wspaniały dodatek na zimę do sosów oraz do drugiego dania.

Składniki

  • Składniki:
  • Papryka czerwona 1 kg
  • Cebula biała 20 dag
  • Ole rzepakowy 8 łyżek
  • Pomidory 40 dag
  • Jabłka kwaśne 40 dag
  • Sól i pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • ziele angielskie 1 łyżeczka
  • natka pietruszki 1 pęczek
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Paprykę oczyścić z nasion, opłukać i pokroić w paski. Następnie podsmażyć w garnku na oleju, posiekaną cebulę, paprykę i jabłka starte na grubej tarce. Wrzucić drobno pokrojone pomidory, chwilę poddusić, przyprawić do smaku. Wsypać natkę pietruszki, dodać ziele angielskie, wymieszać i przełożyć sałatkę do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć. Pasteryzować około 25-30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń