Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i tanie źródło białka roślinnego.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 188
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 188
Składniki
Boczek pokroić w cienkie plastry a następnie w "zapałki". Zrumienić na silnym ogniu.
Bób ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Przelać na sicie zimną wody i obrać ze skórki.
Przełożyć do głębokiej miski, posilić. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i masło. Delikatnie wymieszać. Na wierzchu ułożyć zrumieniony boczek.