Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z bobu i zrumienionego boczku

Sałatka z bobu i zrumienionego boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 539

Dodano:

Odsłon: 668

Smaczne i tanie źródło białka roślinnego.

Składniki

  • 1/2 kg bobu
  • 25 dag chudego, wędzonego boczku
  • 1 łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Boczek pokroić w cienkie plastry a następnie w "zapałki".
    Zrumienić na silnym ogniu.

  2. Bób ugotować w osolonej wodzie.
    Odcedzić. Przelać na sicie zimną wody i obrać ze skórki.

  3. Przełożyć do głębokiej miski, posilić.
    Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i masło.
    Delikatnie wymieszać. Na wierzchu ułożyć zrumieniony boczek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 05 lipca Helenko pyszne danie zrobiłaś.Dla mnie bób to smaki z dzieciństwa.:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń