Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z brokułem, fetą, pomidorem i płatkami migdałów

Sałatka z brokułem, fetą, pomidorem i płatkami migdałów

Autor: biku7

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 1

Dodano: 05.07.2012

Odsłon: 2540

Bardzo pożywna sałatka

Składniki

  • brokuł, 1 szt.
  • pomidorki koktajlowe, 1 opak.
  • ser feta, 1 opak.
  • Płatki migdałow, 1/2 opka.
  • Sos Knorr Winegret, 1 szt.
  • oliwa
  • woda
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Brokuł podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie al dente. Wystudzić

  2. Pomidorki koktajlowe opłukać, osuszyć i przekroić na pół. Połączyć z brokułem.

  3. Ser Feta pokroić w kostkę. Dodać do pozostałych składników.

  4. Migdały uprażyć na patelni na złoty kolor. Dodać do całości.

  5. Sos Knorr Winegret (lub własnej produkcji) przygotować wg przepisu i połączyć z sałatką

  6. Gotowe

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń