Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3423
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 490
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 288
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6809
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 279
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3423
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 490
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 288
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6809
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 279
Składniki
Brokuł blanszujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy na sitku i studzimy. Dwa jajka gotujemy na twardo. Majonez i jogurt mieszamy doprawiamy solą pieprzem i dodajemy kilka ząbków zmiażdżonego czosnku ( można też użyć sosu czosnkowego z pakiecika ale w moim przekonaniu i tak trzeba je nieco doprawić ) W misce układamy warstwami: brokuł,jajko pokrojone w kostkę, ser feta pokrojony w kostkę, ogórek konserwowy i pomidor pokrojony w kostkę, posypujemy słonecznikiem i polewamy połową sosu. Tak ułożyłam dwie warstwy.