Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88425
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11730
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1859
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88425
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11730
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1859
Składniki
Brokuł blanszujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy na sitku i studzimy. Dwa jajka gotujemy na twardo. Majonez i jogurt mieszamy doprawiamy solą pieprzem i dodajemy kilka ząbków zmiażdżonego czosnku ( można też użyć sosu czosnkowego z pakiecika ale w moim przekonaniu i tak trzeba je nieco doprawić ) W misce układamy warstwami: brokuł,jajko pokrojone w kostkę, ser feta pokrojony w kostkę, ogórek konserwowy i pomidor pokrojony w kostkę, posypujemy słonecznikiem i polewamy połową sosu. Tak ułożyłam dwie warstwy.