Do góry

Dania główne Przepis na:

Sałatka z buraczków - mieszana

Sałatka z buraczków - mieszana

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 64

Dodano:

Odsłon: 13241

pyyycha

Przygotowanie

  1. woda, sól, cukier i ocet zagotować 1 minute

  2. buraczki ugotować w skórkach (na pół miękko), obrać i zetrzeć na grubych oczkach

  3. kapustę poszatkować

  4. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę i dodać do zalewy, gotować 5 minut

  5. buraki i kapustę dodać do zalewy, wymieszać i zagotować

  6. nakładać do słoiczków i pasteryzować około 7-10 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kokolo 30 sierpnia 2010 Tak octu ma byc tyle samo co wody i nie będą "kwasieluchy" bo 2 szklanki cukru złagodzi i będą tylko winne nie bardzo kwaśne

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 30 sierpnia 2010 Już pisałam komentarz,ale został usunięty nie wiem dlaczego.Robię takie buraczki tylko bez kapusty,jestem zainteresowana Twoim przepisem tylko czy octu jest tyle samo co wody?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń