Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka z buraczków z fettą

Sałatka z buraczków z fettą

Autor:

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2227

Dodano:

Odsłon: 1528

Bardzo ciekawe wydanie buraczków w wersji sałatkowej. Doskonały smak uzyskujemy dzięki marynowaniu plastrów ugotowanych buraczków.

Składniki

  • 2 kg. czerwonych buraczków
  • 1 szklanka oliwy z oliwek
  • 4- 5 łyżek octu balsamicznego
  • 8-10 ząbków czosnku
  • ser fetta oryginalny grecki
  • 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu
  • sałata roszponka do dekoracji
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Układamy w głębokim naczyniu, zalewny oliwą wymieszaną z octem.

    Czosnek drobno siekamy , wsypujemy na buraczki. Posypujemy solą , pieprzem i mieszamy wszystko razem.

    W tak przygotowanej marynacie trzymamy buraczki w lodówce jedną dobę ( można dłużej) Ważne , by od czasu, do czasu całość przemieszać.

    Plastry buraków uskładamy na płaskiej tacy, na roszponce. Posypujemy rozkruszonym serem fetta.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń