Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z burakiem i kozim serem"
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 79
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 79
Składniki
Czas: 80 min, 1 porcja = 250 kcal.
Buraki wyszoruj, polej oliwą i owiń folią spożywczą. Wstaw na godzinę do piekarnika (220°C).
Gdy ostygną, obierz je ze skórki i pokrój na kawałki.
Rozłóż je na sałacie razem z połówkami pomidorków i kawałkami sera.
Posyp sałatkę pokruszonymi orzechami i polej przecierem wykonanym z drobno startej pigwy, wymieszanej z oliwą, miodem i musztardą.Źródło: Kurier TV