Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z lepszych moich zimowych sałatek, ale ja uwielbiam wszystkie z buraczkami. Sałatkę szybko się robi i jest przepyszna w smaku. Polecam każdemu.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 309
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 499
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 309
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 499
Składniki
Buraczki ugotować, odcedzić, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kapustę posiekać, a cebulę obrać i pokroić w drobna kostkę. Wszystkie warzywa wymieszać.
Składniki zalewy zagotować i zalać nią warzywa.
Wymieszać i odstawić na 2 godziny.
Po tym czasie sałatkę odcedzamy i wkładamy ją do słoików.
Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy około 20-30 minut od zagotowania wody. Po ugotowaniu słoiki odwracamy do góry dnem. Smacznego !!!
;-D
;-)))