Do góry

Sałatki Przepis na:

sałatka z fetą i wędzonym łososiem

sałatka z fetą i wędzonym łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 193

Dodano:

Odsłon: 27220

lekka, zdrowa i sycąca sałatka

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokroić pora i szczypiorek na drobno. Porwać kapustę na kawałki (zamiast kapusty pekińskiej może być dowolna sałata). Warzywa pokroić w kostkę.

  2. Oczyścić łososia ze skórki i również pokroić w kostkę.

  3. wymieszać warzywa z łososiem, posypać przyprawami i polać oliwą, octem, sokiem z cytryny i ponownie wymieszać.

  4. Pokroić fetę w kostkę i wymieszać delikatnie z warzywami i łososiem. Ewentualnie doprawić według własnego gustu. Sałatka jest już gotowa do spożycia, można ja odstawić do lodówki i odczekać aż się przegryzie. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń