Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka z jajek i tuńczyka

Sałatka z jajek i tuńczyka

Autor: aaasica

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 24

Dodano: 02.02.2011

Odsłon: 5274

Dobra sałatka na imprezę i na kolację

Składniki

  • jajka na twardo, 6
  • tunczyk w oleju, 1 puszka
  • cebula, 1
  • Ser zółty, tarty, ok pół szklanki
  • majonez, 2-3 łyżki
  • sól, pieprz
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Udzielić białka od żółtek, białka zetrzeć na tarce, ułożyć w misce jako pierwsza warstwę. Na tartych białkach ułożyć tuńczyka podrobionego i odciśniętego z zalewy. Na tuńczyku ułożyć cebulkę pokrojona w drobna kostkę. Ułożyć na tej warstwie majonez, na nim tarty ser żółty, a wierzch posypać żółtkami startymi na tarce. Z wierzchu posolić i posypać pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń