Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z kapusty pekińskiej do obiadu

Sałatka z kapusty pekińskiej do obiadu

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 1798 Ocena: 41338

Dodano: 19.06.2018

Odsłon: 8754

Prosta, smaczna i łatwa w przygotowaniu.

Składniki

  • 1/2 małej główki kapusty pekińskiej
  • 1 czerwona papryka
  • 1 mała puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 mała puszka groszku konserwowego
  • 1 łyżka majonezu
  • 50 ml oleju sezamowego
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • cukier
  • sól, pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy.
    Groszek i kukurydzę osączamy z zalewy.
    Paprykę kroimy w kostkę.
    Majonez, olej, przyprawy, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę, dokładnie łączymy. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.
    Dressing łączymy z warzywami, przekładamy do lodówki na min. 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 20 czerwca Dziekuje! Ten pzepis spadl mi z nieba, gdyz nie mam w "repertuarze" zbyt duzo pomyslów na pekinska.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 19 czerwca Z olejem sezamowym musi swietnie sie komponowac! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń