Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z kapusty pekińskiej, tuńczyka i ryżu

Sałatka z kapusty pekińskiej, tuńczyka i ryżu

Autor:

Przepisów i artykułów: 314 Ocena: 3800

Dodano:

Odsłon: 901

Lekka, kolorowa, no i smaczna. Polecam.

Składniki

  • 1 kapusta pekińska (niezbyt duża)
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach
  • 25 dag pomidorków koktajlowych
  • 2 papryki ( czerwona i żółta)
  • 150 g ryżu parboiled
  • 5 łodyg selera
  • 1 czerwona cebula
  • domowy majonez
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu i wystudzić. Kapustę pekińską pokroić. Pomidorki, łodygi selera, paprykę umyć i pokroić. Cebulę również pokroić. Tuńczyka rozdrobnić. Dodać sól i pieprz. Całość wymieszać. Dodać majonez i jeszcze raz wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń