Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i pożywne śniadanie.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 66
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 190
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 70
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 66
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 190
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 70
Składniki
Komosę ryżową płuczemy kilka razy na sicie, zalewamy ok 100 ml wody i gotujemy. Od momentu kiedy woda zacznie wrzeć powinno wystarczyć 10-15 minut (jest gotowa kiedy pojawią się białe "sprężynki"). Zostawiamy do ostudzenia. Pomidory kroimy w grubą kostkę, paprykę w plastry. Oliwki i cebulki marynowane kroimy na mniejsze kawałki. Twaróg kruszymy w palcach. Wszystkie składniki, włącznie z komosą, mieszamy z musztardą i doprawiamy pieprzem do smaku. Dekorujemy szczypiorkiem